Szolgáltatások

Az Önök rendelkezésére bocsájtjuk az összes szolgáltatásunkat a helyes szájápolási technika elsajátítása és a fogak tartós épsége és egészsége érdekeben. Mindezt modern felszereléssel tesszük, amely segítségével visszahozzuk a mosolyt az arcára.

Egy másik erősségünk az implantológia, ami segítségével pótolhatóvá válnak a már elveszített fogak, ezáltal esztétikusabbá tehető a foghiány.

Ugyanakkor, nagy hangsúly fektetünk a fogak szabályos rendezésére, fiziológiás pozíciójára is.  Ez az ortodonciás specialistánk segítségével vált lehetővé, úgy a felnőtteknél mint a gyermekeknél.

Röntgen
A modern fogászat már nem tud röntgen nélkül létezni. Egy röntgen felvétel segítségével, időben fel lehet fedezni a daganatos megbetegedéseket, a több számú fogak létezését, egy ki nem nőtt fogat, egy rejtett szuvasodást. Sszükséges a gyökérkezelések helyességének ellenőrzésénél, elengedhetetlen fogszabályozás alkalmazásánál, valamint az inplantológiánál és a sebészeti beavatkozasoknál egyaránt.

Ennek érdekében, rendelőnk egy retroalveoláris röntgengéppel rendelkezik, amellyel kis, egyfogas röntgenek készíthetők.

xray1

Esztétikai fogászat
Az utóbbi években a páciensek igényei folyamatosan változtak, nőttek, egyre szebb és fehérebb fogakat kívánnak. Egy szép fehér és ápolt mosoly, kapukat nyithat meg.

Rendelőnkben fotólámpás (fogszínű) töméseket végzünk, laboratóriumban elvégzett inkrusztációkat porcelán vagy Belle-Glass anyagból, valamint porcelán vagy Belle-Glass koronákat is készítünk.

Ugyanakkor, a sötétebb színű fogak fehérítésére is van lehetőség. A fehérítés után, előfordulhat némi fogérzékenység, de pár napon belül ez megszűnik.

Protetika
Itt nem csak a hiánypótlásra kell gondolni, hanem a már tönkrement fogkoronát is lehetőség van, egy oresebb, laborban készített koronával megvédeni a további roncsolódástól. Ez porcelán vagy Belle-Glass koronával lehetséges, inkrusztációval, híddal, részleges vagy teljes protézissel, esettől függően.

Bizonyos esetekben egy inkrusztacio jobb mint egy tömés, a fog egészsége és épségben tartása szempontjából.

Ez úgy történik, hogy az orvos eltávolítja a szuvasodást vagy a régi tömést, aztán egy lenyomatot vesz, majd a laborba küldi, ahol a technikus előkészíti és feldogozza a lenyomat alapján az inkrusztaciot. Ez lehet porcelán vagy Belle-Glass anyag. Ezt a ”labortömést” az orvos beragasztja az előre elkészített fogüregbe.

Abban az esetben amikor a fog nagy része hiányzik vagy teljesen tönkrement, szükséges egy koronát építeni rá, ami visszaadja a fog természetes formáját. Egy korona ugyanakkor védelmet is nyújthat egy gyökér kezelt fog részére, ami sokkal törékenyebbé válik, ha nincs benne ideg.

Egy híd lehetővé teszi több fog pótlását úgy, hogy két szomszédos fog lecsiszolásra kerül, amire készítenek majd beragasztanak egy hidat.  Ezek pillérekként fogják tartani a pótolt fogakat.

Egy részleges protézis helyettesíthet egy vagy több fogat. Ez kivehető és könnyen tisztítható. Ugyanakkor a teljes protézis ott helyettesíti a fogakat, ahol egyik állkapcson teljesen hiányoznak a fogak. Ez is kivehető.

Profilaxia (megelőzés)
A fogorvosi rendelőbe való látogatásokat érdemes időben elkezdeni a gyerekekkel legalább évente egyszer, még akkor is, ha nincsenek látható gondok. Fontos, hogy a szülő példa legyen a gyerek részére, meg tudja tanítani a gyereket a helyes fogmosásra, a szájápolás elsajátítására.A tejfogak épsége nagyon fontos a helyfentartás szempontjából is, mert így a végleges fogaknak lesz elegendő helyük, amikor megjelennek.

A rendelőnkben a megelőzés magába foglalja a molarisok (rágó fogak) szigetelése (egy tömés, ami folyékony anyaggal történik, és kitömíti a bemélyedéseket a fog rágó felületén, így könnyebben tisztítható és megelőzhető a korai szúvasodás), és a helyes szájápolási és fogmosási tehnikák bemutatása, megtanítása.

Paradontologiás kezelések
A puhább ételmaradékok amik nincsenek eltávolítva a fogról a fogíny mentén maradnak, megkeményednek a nyálban levő anyagok hatására, és ebből fogkő képződik. Ha a fogkő nincsen évente legalább egyszer eltávolítva, esetenként akár többször is, behatól a fogíny alá, irritálja a csontot és visszahúzódik. Ezáltal kis parodontális tasakok képződnek a fogak körül, ami parodontozist idéz elő.

Egy kezeletlen parodontózis, a fogak megmozdulását és időbeni elvesztését okozhatja

Inplantológia
Az implantátum elve az, hogy egy fogat pótolunk úgy, hogy a hiányzó fog helyére, a csontba, egy csavarszerű titán anyag kerül beültetésre. Ezt követően 3 vagy 6 hónap múltán (miután ez beágyazódott a csontba) korona vagy protézis kerül rá.

Ezt az alternatívát szoktuk ajánlani olyan esetekben, amikor teljes foghiány van, alacsony a fogínygerinc és nem áll meg a protézis, egyoldalú foghiány van, ahol megoldható a pótlás egy fix híddal és nem kell a kivehetős protézis, vagy akkor, amikor csak egy fog hiányzik és a szomszédos fogak épek, így nem kell őket lecsíszolni.

Lézerkezelések
Mivel folyamatosan változó világban élünk, a rendelőnk is szeretne megfelelni az igényeknek.  Igy, REGIO-s alapokból, lehetőségünk nyílt arra, hogy egy új fogászati széket és két lézergépet vásároljunk. Ezáltal, mindig a megfelelő és szükséges kezeléseket tudjuk biztosítani pácienseink részére.

Lehetőségünk van arra, hogy nem csak igényeik, szükségleteik szerinti kezeléseket végezzük el, hanem az esztétikai szempontokat is figyelembe tudjuk venni.

A lézergépek segítségével, sokkal kisebb fájdalommal és szövetroncsolással végezhetünk el kezeléseket, amik más esetben a klasszikus beavatkozásoknál ez elkerülhetetlen.

Ezáltal végezhetünk egyszeri alkalommal fogfehérítést, parodontológiás kezeléseket, sebészeti beavatkozásokat, gyökérkezelések esetén használható a kanálisok fertőtlenítése, a gyökértömés élettartam növelés  érdekében.

A soft-lézerrel kezelhetünk herpeszt, aftákat, gyökér- illetve fogínygyulladást és sok más szájüregi betegséget

Ha időpontot szeretne kérni bármely kezelésünk igénybevétele érdekében, hívja bizalommal rendelőnket.