Servicii

Vă oferim toate serviciile pentru frumuseţea şi longevitatea danturii dumneavoastră, toate tratamentele moderne,care vă readuc zâmbetul natural după pierderea propriilor dinţi.
Un alt punct forte este implantologia, prin care orice pierdere de dinţi naturali se poate remedia prin lucrări protetice pe implant! Un alt domeniu important este indreptarea dinţilor prin ortodontie la copii si adulţi.

Radiografia dentară
Stomatologia modernă este de neimaginat fără radiografie dentară. Cu o radiografie se poate descoperi, din timp o tumoară, dinţi supranumerari sau incluşi, o carie ascunsă, in endodontie (obturatii radiculare), precum efectuarea unui plan de tratament ortodontic, implantologie sau chirurgie. Cabinetul nostru este dotat cu un aparat ptr radiografii retroalveolare.

xray1

Stomatologie estetică
In ultimii ani au crescut pretenţiile pacientilor deosebit de mult, ei dorind să aibă dinţi cât mai albi şi mai frumoşi. Un zâmbet cu o dantură îngrijită şi dinţi albi, deschide multe uşi.

În cabinetul nostru se efectuează obturaţii fotopolimerizabile (având culoarea dinţilor), incrustaţii de portelan sau din Belle-Glass (polisticlă), precum şi coroane de porţelan sau din Belle-Glass. Efectuăm şi albirea dinţilor naturali mai închişi la culoare. După procesul de albire este posibil să apară o sensibilitate a dintilor, dar după câteva zile va trece.

Protetica
Prin protetica înţelegem nu numai înlocuirea dinţilor lipsă, ci şi reconstruirea (prin “îmbrăcare”) a dintilor distruşi. In aceasta categorie mai intra si incrustaţiile şi fatetele din porţelan sau Belle-Glass, punţi, coroane, proteze parţiale şi totale. O incrustaţie este o variantă mai bună şi mai de durată în anumite cazuri decât o obturaţie din material compozit sau amalgam.

Medicul dentist îndepartează caria (sau obturaţia veche), după care se ia o amprentă. După aceasta amprentă, tehnicianul dentar, în laborator va pregăti şi efectua incrustaţia care poate fi din porţelan, Belle-Glass sau din metal. Aceasta incrustaţie va fi cimentată de către medic în cavitatea preparată.

Dacă dintele este distrus complet, sau în cea mai mare parte, atunci este necesar să se faca o coroană, care va reda exact forma şi mărimea dintelui propriu. O coroană ofera protecţie unui dinte obturat radicular ce devine mult mai fiabil. O punte poate înlocui unu sau mai mulţi dinţi lipsă. Aceasta se cimentează pe dinţii vecini ce vor fi imbracaţi, având rolul de pilon. O proteză partială este o proteză mobilă, ce înlocuieşte unu sau mai mulţi dinţi. O protexa totală înlocuieşte toţi dinţii de pe o arcada.

Profilaxia (preventia)
Vizitele la medicul stomatolog trebuie incepute din copilarie (chiar dacă nu sunt probleme vizibile), cel puţin o dată pe an.
Este important ca părinţii, să fie ei inşişi model ptr. copii, să le arate şi explice metoda corectă de curaţire a dinţilor. Rolul dintilor de lapte, este foarte important ptr. menţinerea locului dinţilor permanenţi. Profilaxia in cabinetul nostru, constă în sigilarea fisurilor molarilor, explicarea curăţirii corecte a dinţilor şi fluorizării.
Tratamentul paradontozei
Resturile alimentare moi (placa dentara), se intăresc pe dinte datorită mineralelor din saliva şi astfel se formează tartrul. Dacă tartrul nu se îndepartează din timp sau nu se face o curăţire a dinţilor cel puţin o dată pe an, acesta va pătrunde subgingival şi va irita osoul alveolar, provocând retragerea lui. Astfel se formează pungi paradontale in jurul dinţilor, adică parodontoza. O parodontoza ne tratată provoacă în timp mobilizarea şi cu timpul pierderea dinţilor.

Implantologia
Prin implant inţelegem înlocuirea unui dinte lipsa prin introducerea in osul alveolar a unui “şurub” din titan, iar după o perioadă de aproximativ 3-6 luni de consolidare, se va imbrăca cu o coroană sau proteză.

Aceasta alternativă este ideală în cazul unei edentatii totale, cu o creastă alveolara aplatizată, proteză totală neavând aderenţă sau în cazul unei edentatii unilaterală, pentru a putea efectua o lucrare fixă şi nu una mobilă  ori în cazul unui dinte lipsa, atunci când dinţii vecini sunt integrii (acestia nu vor trebui slefuiti).

Tratamente cu aparat laser
Pentru că trăim intr-o comunitate în continuă dezvoltare, am dorit să ţinem şi noi pasul cu tehnologiile moderne, fapt pentru care, prin fonduri europene REGIO, am avut posibilitatea de a achiziţiona un scaun stomatologic şi două aparate laser, pentru a putea îndeplini întotdeauna cerinţele pacienţilor noştri.
Astfel, pacienţii noştri pot fi serviţi atât în funcţie de necesităţile şi dorinţele lor, cât şi din punct de vedere al siguranţei şi esteticii.
Cu ajutorul aparatelor laser, avem acum posibilitatea de a efectua multiple tratamente dentare, care implică un grad de traumatizare a ţesuturilor mult mai scăzut, faţă de tratamentele clasice, în unele cazuri. Prin urmare, tratamentele efectuate cu aparatul laser, sunt:

  • albire profesională într-o singură şedinţă
  • tratamente paradontologice
  • tratamente chirurgicale
  • creşterea nivelului calităţii obturaţiilor radiculare, printr-o mai bună dezinfectare a canalelor

Cu aparatul softlaser, putem trata cu succes herpesul, afta, inflamaţiile la nivelul rădăcinilor, gingivita şi multe alte afecţiuni ale mucoasei bucale.
Dacă doriţi o programare prealabilă sau mai multe informaţii, apelaţi cu încredere cabinetul nostru.